Säästöä ja hiljaisuuden rauhaa – Verso toteutti rakentajapariskunnan unelman

Laura ja Pertti Kröger toteuttivat unelmansa ja rakensivat Vantaa Kivistöön perheelleen soveltuvan Verso-omakotitalon vuonna 2015.

Versossa elinkaaren aikaiset hiilidioksidipäästöt on minimoitu käyttämällä puupohjaisia ja kierrätettyjä rakennusmateriaaleja, kuten selluvillaeristettä. Talossa on kosteusteknisesti toimivat, hengittävät rakenteet, jotka takaavat

talolle pitkän käyttöiän ja asukkaille viihtyisän asumisympäristön.

Ekotehokkuutta on tavoiteltu kestävän kehityksen materiaalivalinnoilla sekä energiaa säästävillä ratkaisuilla. Puu- ja kierrätystuotteiden käyttöä on painotettu pienen ympäristökuorman ja kustannustehokkuuden näkökulmasta. Moderni passiivitalo on paitsi turvallinen, myös ekonomian puolesta viisas ratkaisu.

Laura Kröger on ollut kolmen vuoden asumisen jälkeen tyytyväinen kotinsa toiminnallisuuteen ja tunnelmaan.

”Kotimme on nykyaikainen kohde, jossa monipuolinen talotekniikka turvaa ja huolehtii kaikesta, automaattivalaistuksesta alkaen. Pyrimme välttämään turhaa kulutusta kaikessa. Termex-Selluvilla on luonnollinen osa tätä modernia rakentamista. Säästöjä on syntynyt merkittävästi, Passiivitalon sähkölaskut olleet jopa yllättävän pieniä”.

Passiivitalon lämmitystarve onkin yli puolet pienempi normitaloon verrattuna. Tämä tarkoittaa merkittäviä kustannus- ja ympäristösäästöjä rakennuksen elinkaaren aikana.

Rakenteisiin investoitu energiatehokkuus kestää ilman merkittäviä huoltoja koko rakennuksen elinkaaren.

Onnistunut eristys eristää tehokkaasti myös ääntä

Yhtenä merkittävimpinä tekijöinä on myös hyvä ääneneristys. Krögerien koti  on lähellä Helsinki-Vantaan lentokenttäaluetta ja näin ollen ns. lentomelualueella, mutta onnistuneen eristyksen ansiosta melua ei kuulu lainkaan.

”Ainoastaan ikkunasta voi nähdä koneet nähdä, mutta muuten ei olisi aavistustakaan nousevista ja laskevista lentokoneista.”