Vintit kuntoon!

Espoolainen taloyhtiö päätti toteuttaa talven kynnyksellä yläpohjan lisäeristyksen

Espoon Honkaportilla sijaitseva 13-asuntoinen rivitalotaloyhtiö sai ennen talvipakkasia yläpohjaan uuden lisäeristyksen. Isännöitsijä Aatto Virta oli ottanut taloyhtiön yläpohjan tarkistukseen ja huomannut, että ainakin lisäeristys olisi paikallaan. Taloyhtiössä tehtiin myös asuntokohtaiset lämpökameramittaukset ja yhdessä asunnossa havaittiin yläpohjan vuotoja sekä ullakolla esimerkiksi hiiren vanoja. Näin ollen päädyttiin tekemään koko yläpohjan eristys kerralla kuntoon. Aatto Virta aloitti lisäeristyspalveluita tarjoavien toimijoiden kartoituksen.

Ylivertainen ammattitaito varmisti päätöksen

– Lähestyin eri eristepalveluja tarjoavia yrityksiä ja pyysin tarjouksia. Kun olin ottanut tarjouksia vastaan, yksi oli selvästi yli muiden. Termex-Eriste Oy:n lisäeristysasiantuntija Jouni Variksen vastaus oli ammattitaidossaan ylivertainen. Hän paneutui kohteeseen, antoi tarkat työkuvaukset sekä arviot ja erittäin runsasta informaatiota puhallettavasta Termexin selluvilla-eristeestä.

Tarjouksen vastaanoton jälkeen ja ennen varsinaista puhallusta lisäeristysasiantuntija Jouni Varis saapui paikalle tutustumaan. Aattolle tuli heti tunne, että työ on hyvissä käsissä.

– Jouni teki sekä yläpohjan kokonaisvaltaisen tarkastuksen että villoitti piiput ennen varsinaista eristeen puhallustyötä. Hän myös tarkisti yläpohjan kunnon kaikki mahdolliset palosuojaukset sekä hormien tiivistykset. Näin kaikki oli varmasti valmista itse eristyksen puhallukseen. Tätä voisi kutsua todelliseksi ammattitaidoksi!”

Vieraile vintit kuntoon sivustolla

Ripeä asennus, asukkaiden elämää häiritsemättä

Kun asennuspäivä koitti, oli kaikki valmiina. Niinpä itse puhallustyö sujui tehokkaasti. Aatto seurasi toimintaa lähietäisyydeltä ja sai samalla hyviä vinkkejä ja havaintoja vintiltä.

– Asennus sujui ripeästi ja ammattitaitoisesti, jopa tuntia ennen sovittua. Puhallus ei myöskään häirinnyt asukkaiden elämää millään tavalla, eikä jälkikäteenkään ole muuta kuin kehuja itse työnsuorituksesta kuullut. Asumismukavuuskin on parantunut ja vedon tunne vähentynyt. Nyt sitten odottelemme seuraavia hyötyjä, eli tulevaa sähkölaskua innokkaasti. Superkiitos vielä Termexin porukoille!”