Puhaltamalla asennettava lämmöneriste moderniin rakentamiseen

Puhallusvilla on erittäin tehokas eristysmateriaali, joka koostuu Termexin tapauksessa puhalletuista tai ruiskutetuista selluvilloista. Puhallusvillan ainutlaatuiset ominaisuudet tekevät siitä erinomaisen valinnan eri käyttökohteiden eristykseen.

Termexin puhallusvilla on ekologisesti keräyspaperista kuiduttamalla valmistettu palo- ja kosteusturvallinen puhallusvilla moderniin rakentamiseen. Hyvä lämmöneristävyys on monen tekijän summa. Puhallusvillan ainutlaatuisuus kumpuaa sen kyvystä tarjota saumaton lämmöneristys sekä huokoisen puukuidun luonnollisesta hengittävyydestä. Tämä tarkoittaa sitä, että se pystyy tehokkaasti tasaamaan kosteutta ja minimoi ilmanläpäisevyyden. Sen korkean ominaislämpökapasiteetin ansiosta puhallusvilla kykenee tasoittamaan lämpötilanvaihteluita, mikä takaa miellyttävän asumisviihtyvyyden niin kesällä kuin talvella.

Termex eristää lämpöä kaikissa olosuhteissa!

YouTube player

Kotiin lämpöä energiaa ja luontoa säästäen

Termexin puhallusvilla valmistetaan mahdollisimman kevyellä ympäristörasituksella hyödyntäen ilmastoystävällistä sähkön tuotantoa. Termexin puhallusvilla on ympäristöystävällinen vaihtoehto, koska se koostuu kierrätettävistä materiaaleista. Tämä vähentää rakentamisen ja remontoinnin hiilijalanjälkeä ja auttaa edistämään kestävää kehitystä.

Termexin tuotteet ovat kotimaisia ja tutkittuja tuotteita. Kaikilta Termex-puhallusvilloilta löytyy CE-merkki sekä RTS EPD -ympäristöseloste. Termex on lämmöneristävyydeltään puhallusvillojen parhaimmistoa. Lämmönjohtavuus on vain 0,038 W/mk – mitä pienempi arvo, sitä parempi!

Käyttökohteet

Termexin puhallusvilla on erittäin kevyt ja helppo asentaa. Se voidaan puhalluttaa tai ruiskuttaa paikoilleen tiiviisti täyttäen kaikki rakenteen kolot ja aukot. Tämä mahdollistaa tehokkaan eristyksen ilman, että tarvitsee leikata eristysmateriaalia erikokoisiin palasiin.

Puhallusvilla on erinomainen eristysmateriaali monissa erilaisissa käyttökohteissa. Sen ainutlaatuiset ominaisuudet tekevät siitä suositun valinnan sekä uudisrakentamisessa että korjausrakentamisessa. Termexin puhallusvillan käyttökohteita ovat muun muassa:

 

Puhallusvillatietoa

Puhallusvillan hinta muodostuu eristettävästä kohteesta, eristeen määrästä, rahdeista ja asennuksen vaativuudesta, siksi teemme aina tarjouksen kohdekohtaisesti. Levyeristeen verrattuna puhallusasennus on usein edullisempi ja vaivattomampi, koska hinta sisältää aina työn. Pyydä tästä tarjous tarjouslomakkeen kautta.

Selluvilla on sanomalehtipaperista tai pahvista kuiduttamalla valmistettu puhalluslämmöneriste, jota on valmistettu maailmassa jo yli 100 vuotta.

Puhallusselluvillan kiistaton etu on muotovapaus, joten se täyttää eristettävän profiilin saumattomasti – villoitusvirheet jäävät pois. Termex-Selluvillan kuitukoko on 0–4 mm, joten se tunkeutuu puhallettaessa pieniikin rakoihin täyttäen eristettävän tilan kauttaltaan. Riittävän ilmatiiviinä materiaalina se vähentää myös luonnollista konvektiota eli lämpötilaeroista johtuvaa ilman liikettä eristeessä säästäen lämmitysenergiaa.

Eristeen voi asentaa kuivapuhalluksena tai ruiskuasennuksena (Sidox™). Kuivapuhalluksena tuotteen voi asentaa joko vapaa puhalluksena, jolloin tuotteen painuma <10 % tulee huomioida, tai kotelopuhalluksena, jolloin tuotteen tiheys on riittävän korkea, ettei painumaa tapahdu. Ruiskuasennukset ovat painumattomia.

Termex on paloturvallinen lämmöneriste kolmesta syystä:

1) Eriste ei sula, vaan palaa hitaasti hiiltymällä menettämättä tilavuuttaan korkeissakaan lämpötiloissa. Syttymislämpötila on liki 300 astetta, jolloin palonestoaineiden sisältämä kidevesi aktivoituu sitoen paloenergiaa. Eristeen hiiltymisnopeus palotilanteessa on 1–2 mm/minuutissa.

2) Eristeellä on korkea ilmavirranvastus (vrt. ilmatiiveys), jolloin palokaasut eivät pääse leviämään hallitsemattomasti eristetilassa.

3) Hiiltyessään eristeen palonestoaineet muodostavat liekin etenemistä hidastavaa keraamista tuhkaa. Termex-Selluvillan Europaloluokka on B-s2,d0 ja sillä on mahdollista toteuttaa jopa vaativia REI 90 -rakenteita.

Termex-Selluvilla on vaaraluokittelematon artikkeli, joka voidaan kierrättää, muuttaa energiaksi tai uusiokäyttää. Tuotteen asennuksessa suojaudutaan pölyltä kokohaalarilla, P2-luokan pölysuojaimella ja työhansikkailla. Asennustyössä noudatetaan normaalia työturvallisuutta.

 

Termex on hygroskooppinen, hengittävä materiaali, joka sitoo ja luovuttaa kosteutta puun solukon avulla tasapainottuen aina suhteessa ympäröivän ilman kosteuteen. Eriste toimii kosteusteknisesti kuten puu, eikä sisäilman kosteus normaali olosuhteissa tiivisty eristeeseen, kunhan rakenteen ilmatiiveydestä on huolehdittu hyvän rakennustavan mukaisesti.

Hengittävä rakenne kykenee sitomaan ja luovuttamaan kosteutta ilman, että sisäilman kosteus kondensoituu kastepisteessä. Hengittävä rakenne toteutetaan hygroskooppisilla materiaaleilla, joista esimerkkinä luonnonkuidut ja kevytbetoni. Suosittelemme hengittävän rakenteen kanssa Termex-ilmansulkutuotteita.

Pääsääntöisesti Termexin puhallusvilla sopii kaikkien lämmöneristeiden päälle lisäeristeeksi, mutta eristettävän kohteen kosteus- ja palotekninen toimivuus on varmistettava ennen lisäeristämistä.

Tutustu Vintit Kuntoon® -lisäeristyspalveluumme ja tilaa maksuton tarkastus  > siirry sivustolle

Haluatko mieltä lämmittävän tarjouksen?

Täytä alla olevat tiedot ja erityisasiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä mahdollisimman pian!