Usein kysyttyä

Tältä sivulta löydät vastauksia yleisimmin esitettyihin kysymyksiin. 

Selluvilla on sanomalehtipaperista tai pahvista kuiduttamalla valmistettu puhalluslämmöneriste, jota on valmistettu maailmassa jo yli 100 vuotta.

Eristeen voi asentaa kuivapuhalluksena tai ruiskuasennuksena (Sidox™). Kuivapuhalluksena tuotteen voi asentaa joko vapaa puhalluksena, jolloin tuotteen painuma <10 % tulee huomioida, tai kotelopuhalluksena, jolloin tuotteen tiheys on riittävän korkea, ettei painumaa tapahdu. Ruiskuasennukset ovat painumattomia.

Puhallusselluvillan kiistaton etu on muotovapaus, joten se täyttää eristettävän profiilin saumattomasti – villoitusvirheet jäävät pois. Termex-Selluvillan kuitukoko on 0–4 mm, joten se tunkeutuu puhallettaessa pieniikin rakoihin täyttäen eristettävän tilan kauttaltaan. Riittävän ilmatiiviinä materiaalina se vähentää myös luonnollista konvektiota eli lämpötilaeroista johtuvaa ilman liikettä eristeessä säästäen lämmitysenergiaa.

Puhallusvillan hinta muodostuu eristettävästä kohteesta, eristeen määrästä, rahdeista ja asennuksen vaativuudesta, siksi teemme aina tarjouksen kohdekohtaisesti. Levyeristeen verrattuna puhallusasennus on usein edullisempi ja vaivattomampi, koska hinta sisältää aina työn. Pyydä tästä tarjous tarjouslomakkeen kautta.

Termex on paloturvallinen lämmöneriste kolmesta syystä:

1) Eriste ei sula, vaan palaa hitaasti hiiltymällä menettämättä tilavuuttaan korkeissakaan lämpötiloissa. Syttymislämpötila on liki 300 astetta, jolloin palonestoaineiden sisältämä kidevesi aktivoituu sitoen paloenergiaa. Eristeen hiiltymisnopeus palotilanteessa on 1–2 mm/minuutissa.

2) Eristeellä on korkea ilmavirranvastus (vrt. ilmatiiveys), jolloin palokaasut eivät pääse leviämään hallitsemattomasti eristetilassa.

3) Hiiltyessään eristeen palonestoaineet muodostavat liekin etenemistä hidastavaa keraamista tuhkaa. Termex-Selluvillan Europaloluokka on B-s2,d0 ja sillä on mahdollista toteuttaa jopa vaativia REI 90 -rakenteita.

Termex-Selluvilla on vaaraluokittelematon artikkeli, joka voidaan kierrättää, muuttaa energiaksi tai uusiokäyttää. Tuotteen asennuksessa suojaudutaan pölyltä kokohaalarilla, P2-luokan pölysuojaimella ja työhansikkailla. Asennustyössä noudatetaan normaalia työturvallisuutta.

 

Termex on hygroskooppinen, hengittävä materiaali, joka sitoo ja luovuttaa kosteutta puun solukon avulla tasapainottuen aina suhteessa ympäröivän ilman kosteuteen. Eriste toimii kosteusteknisesti kuten puu, eikä sisäilman kosteus normaali olosuhteissa tiivisty eristeeseen, kunhan rakenteen ilmatiiveydestä on huolehdittu hyvän rakennustavan mukaisesti.

Hengittävä rakenne kykenee sitomaan ja luovuttamaan kosteutta ilman, että sisäilman kosteus kondensoituu kastepisteessä. Hengittävä rakenne toteutetaan hygroskooppisilla materiaaleilla, joista esimerkkinä luonnonkuidut ja kevytbetoni. Suosittelemme hengittävän rakenteen kanssa Termex-ilmansulkutuotteita.

Pääsääntöisesti Termex-Selluvilla sopii kaikkien lämmöneristeiden päälle lisäeristeeksi, mutta eristettävän kohteen kosteus- ja palotekninen toimivuus on varmistettava ennen lisäeristämistä.

Tutustu Vintit Kuntoon® -lisäeristyspalveluumme ja tilaa maksuton tarkastus  > siirry sivustolle