Huh hellettä

Termex-lisäeristys laskee helteellä huonelämpötilaa ja säästää viilennysenergiaa

Yläpohjan lisälämmöneristäminen on yksi helpoimmin toteutettavista ja kustannustehokkaimmista tavoista kohentaa vanhan talon energiatehokkuutta – niin paukkupakkasia kuin kesähelteitäkin vastaan. Selluvillavalmistaja Termex-Eriste Oy:n Vintit Kuntoon -lisäeristyspalvelulla yläpohjan puhallus onnistuu vaivattomasti ympäri Suomen!

”Suomessa on yli puoli miljoonaa olemassa olevaa omakotitaloa, joiden energiatehokkuutta voitaisiin merkittävästi parantaa yläpohjan lisäeristyksellä,” kertoo toimitusjohtaja Markus Rautiainen Termex-Eriste Oy:stä.

Tiukentuvien energiatehokkuusmääräysten vuoksi uusien omakotitalojen yläpohjaan vaaditaan nykyisin vähintään 450 mm:n villakerrosta. Passiivienergiataloissa eristekerros on jopa 600 mm, joten myös vanhojen omakotitalojen yläpohjien lisäeristäminen kiinnostaa markkinoita ja kysyntä onkin ollut jyrkässä kasvussa viime vuosina.

”Termex-Eriste Oy on reagoinut tilanteeseen tuomalla markkinoille Vintit Kuntoon -palvelun, jonka lisäeristysasiantuntijat on perehdytetty omakotitalojen yläpohjien lisäeristyksien tuomiin haasteisiin. Lisäeristysasiantuntijat tekevät kuluttajaneuvontaa lämmöneristyksiin liittyvissä asioissa ja heiltä voi tilata maksuttoman yläpohjan kuntoraportin, josta selviää onko yläpohjan lisäeristäminen mahdollista, ja kuinka paljon hyötyä siitä talokohtaisesti voisi olla.

Nyrkkisääntö on, että jos talossa on tuulettuva yläpohja ja harjakatto, lisäeristäminen onnistuu. Päätöksen tekeminen on kuitenkin helpompaa, jos sen voi perustaa ammattilaisen arvioon” Rautiainen huomauttaa.

Eristämiseen sijoitettu raha tulee takaisin moninkertaisesti energiansäästönä rakennuksen elinkaaren aikana. Lisäeristäminen on siis kustannustehokas tapa säästää energiaa ja nostaa kiinteistön arvoa, ja paremmin eristetyssä talossa on myös mukavampi asua varsinkin kesähelteillä!

Lisäeristys vastaa jopa kolmasosaa ilmalämpöpumpun viilennystehosta

”Perinteisesti lisäeristys on Suomessa mielletty investointina talven pakkasia vastaan, mutta 2000-luvulla yleistynyt viilentävien ilmalämpöpumppujen kauppa tekee lisäeristyksestä taloudellisesti kannattavan myös kuumana kesäpäivänä. Esimerkkilaskelman mukaan 80-luvulla rakennetussa 150 m2:n talossa jo yläpohjan 200 mm:n lisäeristyksellä saavutetaan yli 800 watin passiivinen viilennysteho. Lukema vastaa noin kolmasosaa keskiverto ilmalämpöpumpun viilennystehosta. Merkittävä säästö siis” tähdentää Rautiainen.

”Passiivinen viilennys on edullinen käytössä, koska investointi kestää rakennuksen elinkaaren ajan ilman teknisiä huoltotoimenpiteitä tai komponentin vaihtoja” lisää Rautiainen.

 

Täytä alla olevat tiedot ja laita meille viestiä, kun haluat pyytää tarjousta tai kysyä lisätietoja lisäeristyspalvelustamme. Eristysasiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.