Termex

Käsin kosketeltavaa lämpöä

Termex

Termex-tuotevalikoima

Termex-Selluvilla – kestävää energiatehokkuutta

Puhaltamalla asennettava lämmöneriste moderniin rakentamiseen

Termex-Selluvilla on ekologisesti keräyspaperista kuiduttamalla valmistettu palo- ja kosteusturvallinen puhalluslämmöneriste moderniin rakentamiseen. Termex-Selluvillan erinomaisuus perustuu lämmöneristyksen saumattomuuteen ja huokoisen puukuidun hengittävyyteen, eli kykyyn tasata kosteutta sekä pieneen ilmanläpäisevyyteen. Sen korkea ominaislämpökapasiteetti tasaa lämpötilavaihteluja ylläpitäen luonnollista asumisviihtyisyyttä luoden aitoa puutalon tuntua.

Kodin lämpöä energiaa ja luontoa säästäen

Termex-Selluvilla valmistetaan mahdollisimman kevyellä ympäristörasituksella hyödyntäen EKOenergiamerkittyä sähköä. Kotimainen Termex-Selluvilla on turvallinen ja tutkittu tuote. Se täyttää M1-Rakennusmateriaalin päästöluokkavaatimukset ja sillä on CE-merkki sekä ympäristöseloste. Termex-Selluvilla on lämmöneristävyydeltään puhallusvillojen parhaimmistoa. Lämmönjohtavuus on vain 0,038 W/mk (dec 23,50).

Termex-Selluvilla – lämmin talvella, viileä kesällä

 • Hyvä lämmöneristävyys pienentää energian kulutusta lämmityskaudella
 • Tukee passiivista viilennystä kesäkuumalla säästäen viilennysenergiaa
 • Helppo asennus puhaltamalla. Asennustyö vie yleensä vain parisen tuntia riippuen puhallettavasta pinta-alasta
 • Hyvä lämmöneristys vähentää vedon tunnetta
 • Hengittävä materiaali, tasaa kosteutta rakenteissa, parempi sisäilma
 • Kotimaassa EKOenergialla valmistettu aito kierrätystuote
 • Hiilivarasto, suuri hillikädenjälki
 • Kun rakennuksen elinkaari on lopussa, voidaan selluvilla kierrättää, uusiokäyttää tai hyödyntää energiantuotannossa

Siirry tästä suoritustasoilmoitukseen

M1 CE EKO


Selluvilla - ratkaisu nykyaikaiseen seinäeristykseen

Termex Sidox® mullistaa seinän eristämistekniikan

Sidox-tekniikalla asennettava Termex-Selluvilla ruiskutetaan avokoolauksen kiinneaineen kanssa. Eristekuidut muodostavat painumattamon, saumattoman ja tehokkaan lämmöneristekerroksen. Asennuksen jälkeen eristeen tiheys on yli 35 kg/m3. Sen massa parantaa ääneneristävyyttä ja lisää seinän lämpökapasiteettia eli rakenteen kykyä vastustaa lämpötilamuutoksia. Huonelämpötilat pysyvät miellyttävällä tasolla.

Saumaton tapa toteuttaa seinän eristys

Ruiskuasennus on täydellinen tapa lisäeristää ulko- ja sisäseinät. Termex liimautuu ympäröivään rakenteeseen täyttäen kaikki pienetkin raot ja kolot muodostaen saumattoman eristemassan, joka eristää tehokkaasti lämpöä niin talvella kuin kesälläkin. Lopputuloksena on saumaton, hengittävä rakenne. Unohda vanhanaikaiset levyeristeet, Termex-Selluvillan asennustyö sujuu nopeasti, koolinkeja ei tarvitse mittailla eikä eristettä leikata tai sovitella seinärakenteisiin. Tilaa rakennuksesi seinäeristeeksi puhallusvilla asennettuna!

Termex seinäeristysratkaisu

 • mahdollistaa painumattoman ja saumattoman seinäeristyksen
 • helppo ja nopea tapa asentaa lämmösneriste ruiskuttamalla
 • eristettäessä ei jää hukkapaloja kuten esim. levyvillasta leikatessa

Siirry tästä Termexin ladattaviin aineistoihin


Saumaton Termex
täyttää pienetkin kolot ja raot. Se on ihanteellinen hirsi- ja puuseinien lisäeristeeksi.

Termex-Selluvilla - alapohjien eristykseen

Aidon puutalon lämmöneriste

Aidossa puutalossa on puupohjaiset lämmöneristeet, ainutlaatuinen ja viihtyisä asumisympäristö luonnollisilla rakennusmateriaaleilla. Puupohjaisen lämmöneristeenä Termex-Selluvilla mahdollistaa kosteus- ja lämpöteknisesti oikein toimivan rakenteen. Termex-Selluvilla -lämmöneriste puhalletaan avokoolaukseen putkea pitkin kätevästi ilmanpaineella. Eristekuidut muodostavat saumattoman ja tehokkaan lämmöneristekerroksen, joka täyttää täydellisesti eristetettävän tilan.

Saumaton tapa toteuttaa ala- ja välipohjien eristys

Alapohjissa eristeen pinta puhalletaan n. 20 % ylivahvuuteen koolauksen nähden. Eristepinta
tiivistetään koolaukseen tasoon. Eristeen tiheys on yli 42 kg/m3, jolloin saavutetaan painumaton, aikaa kestävä eristekerros. Välipohjissa riittää usein 100 mm vajaatäyttö.

Peruskorjauksen yhteydessä vanha puru tai maa-aineseriste poistetaan kokonaan. Rakenteet tarkastetaan ja vaurioitunut materiaali uusitaan. Termexin puhalluksen jälkeen asennetaan hengittävä Termex-ilmansulkupaperi ja uusi lattiamateriaali. Näin saadaan aikaan kestävä, aidon puutalon vedoton lattiarakenne. Unohda vanhanaikaiset levyeristeet – tilaa rakennuksesi eristeeksi puhallusvilla asennettuna!

Termex-eritysratkaisu ala- ja välipohjaan

 • mahdollistaa painumattoman ja saumattoman eristyksen
 • helppo ja nopea tapa asentaa lämmösneriste puhaltamalla
 • eristettäessä ei jää hukkapaloja kuten esim. levyvillasta leikatessa

Siirry tästä Termexin ladattaviin aineistoihin


Puhallusasennus on
nopea ja helppo tapa
eristää rakennuksen
ala- ja välipohja.

Termex-ilmansulkupaperit – Kraft ja Retro

Hallitsemattomien ilmavirtausten torjumiseen rakenteissa

Turvallisten rakenteiden toimivuuden kannalta on hallitsemattomien ilmavirtausten estäminen tärkeää. Termex-Ilmansulkupaperit asennetaan rakenteessa lämmön-eristeen sisäpuolelle. Paperi kiinnitetään rakenteisiin nitomalla ja tuetaan tarvittaessa koolaamalla. Saumat limitetään, limitys teipataan Termex-ilmasulkuteipillä, saumakohdat varmistetaan tarvittaessa koolaamalla. Läpiviennit tiivistetään käyttäen asianmukaisia läpivientikappaleita.

Termex-Kraft – Ilmansulku nykyaikaiseen rakentamiseen

Termex-Kraft on verkkovahvistettu, monikerroksinen kestävä ilmansulkutuote, joka on suunniteltu torjumaan haitallisia ilmavirtauksia rakenteiden läpi. Se läpäisee vesihöyryä muodostamatta kondenssiota mahdollistavaa liian tiivistä rajapintaa rakenteeseen eli se antaa rakenteen hengittää.

Termex-Retro – Ilmansulku perinnerakentamiseen

Termex-Retro on laminoimaton, yksikerroksinen ilmansulkutuote, joka on suunniteltu torjumaan haitallisia ilmavirtauksia rakenteiden läpi. Se läpäisee vesihöyryä muodostamatta kondenssiota mahdollistavaa liian tiivistä rajapintaa rakenteeseen eli antaa rakenteen hengittää

Termex-ilmansulkupaperit

 • Valmistetaan Suomessa
 • CE ja M1 -merkittyä laatua (Termex-Kraft)
 • Yhdestä rullassa 60 m2 ilmansulkupaperia

Siirry tästä Termex-ilmansulkupaperien ladattaviin aineistoihin


Termex Kraft ja Retro – ilmansulkupaperit valmistetaan Suomessa

Termex-Green – super-ekologinen vaihtoehto

Green

Luonnonmukainen lämmöneriste

Uusi Green-kemikaaliyhdiste on tarkan tuotekehityksen tulos – sekoitus alumiinihydroksidia ja natriumbentsoaattia. Se suojaa tehokkaasti palo- ja mikrobivaurioitumiselta sekä korroosiolta. Normaaleissa asumisolosuhteissa yhdiste on haihtumaton ja myrkytön. Palotilanteessa yhdisteen sisältämä kidevesi vapautuu ja sitoo paloenergiaa suojaten rakenteita.

Alumiinihydroksidi on markkinoiden käytetyimpiä palonestoaineita. Se on lisäksi kiertotaloustuote, sillä sitä saadaan alumiinin louhinnan sivutuotteena. Käyttösovelluksia löytyy elintarviketeollisuudesta aina rakentamiseen. Natriumbentsoaatti on puolestaan hillon keittäjille tuttu säilöntäaine (mm. atamonin ainesosa). Sitä esiintyy myös luonnossa esimerkiksi puolukassa, jossa se suojaa marjaa ja lehtiä tuholaisilta ja haitallisilta mikrobeilta.

Termex Green on elinkaarensa lopussa helposti kierrätettävissä.

Termex Green on suorituskyvyltään korkealuokkainen puhalluslämmöneriste ja se voidaan asentaa, kuten perinteinen selluvilla, puhaltamalla ylä-, väli- ja alapohja sekä seinärakenteet helposti ja nopeasti. Lopputuloksena on saumaton ja tehokas lämmöneristys.

Termex-Green – kestävää rakentamista

 • Hyvä lämmöneristävyys pienentää energian kulutusta kylmää vastaan
 • Tukee passiivista viilennystä kesäkuumalla säästäen viilennysenergiaa
 • Helppo asennus puhaltamalla. Asennustyö vie yleensä vain parisen tuntia riippuen puhallettavasta pinta-alasta
 • Hyvä eristys vähentää vedon tunnetta
 • Hengittävä materiaali tasaa kosteutta rakenteissa, parempi sisäilma
 • Kotimainen EKOenergialla valmistettu aito kierrätystuote
 • Hiilidioksidivarasto, jolla suuri hiilikädenjälki
 • Kun rakennuksen elinkaari on lopussa, voidaan kierrättää tai uusiokäyttää

Siirry suoritustasoilmoitukseen tästä

M1 CE EKO


Termex Green -Selluvillan palo- ja mikrobisuojaus on tehokas ja turvallinen. Osa siinä käytetyistä ainesosista on tuttua luonnosta, – puolukasta.

Termex Sidox® - eristämisen uusi standardi

Uuden sukupolven puhalluslämmöneriste

Termex Sidox® on nykyaikainen Termex-Selluvillan puhallusmenetelmä, joka mahdollistaa saumattoman, liikkumattoman lopputuloksen. Käyttökohteita ovat yläpohjat uudisrakennuksissa ja lisäeristyksissä, ja se soveltuu myös seinien äänen- ja lämmöneristyksiin. Sidox® yhdistää levyeristeiden ja puhalluseristeiden hyvät puolet: levyeristeiden mittapysyvyyden sekä puhallusasentamisen helppouden, saumattomuuden ja kustannustehokkuuden.

Stabiili

Sidox® pitää eristeen paikoillaan rakenteessa. Tuuli ei eristettä siirrä ja eriste säilyttää muotonsa. Edut syntyvät uudesta ja kehittyneestä asennustavasta, jolla kuidut sidotaan toisiinsa ja rakenteisiin. Asennuksen yhteydessä kuidut kiinnittyvät toisiinsa muodostaen yhtenäisen kevyen eriste­massan.

Sidoxin® asennuksen jälkeen rakenteeseen ei jää levyeristeille tyypillisiä saumavuotoja. Sidox® takaa pysyvän, saumattoman ja tiiviin lämmöneristyksen. Sidox® on eristämisen uusi laatustandardi. Sidox® asennustekniikkaa voidaan käyttää myös ulko- ja väliseinien eristämiseen – erinomainen keino lisäeristää esimerkiksi hirsiseinä, koska eristekuidut kiinnittyvät toisiinsa ja rakenteisiin täyttäen pienet kolot ja raot saumattomasti.

Termex Sidox® – lämmin talvella, viileä kesällä

 • Hyvä lämmöneristävyys pienentää energian kulutusta kylmää vastaan
 • Tukee passiivista viilennystä kesäkuumalla säästäen viilennysenergiaa
 • Helppo asennus puhaltamalla
 • Hyvä lämmöneristys vähentää vedon tunnetta
 • Hengittävä materiaali, tasaa kosteutta rakenteissa, parempi sisäilma
 • Kotimaassa EKOenergialla valmistettu aito kierrätystuote
 • Hiilidioksidivarasto, jolla on suuri hiilikädenjälki
 • Kun rakennuksen elinkaari on lopussa, voidaan selluvilla kierrättää tai uusiokäyttää
 • Asennuksen yhteydessä käytettävän lisäainesosan myötä kuidut liimautuvat toisiinsa muodostaen yhtenäisen, muotonsa säilyttävän eristekerroksen

Siirry tästä Termex Sidox® ladattaviin aineistoihin

M1 CE EKO


Sidox® -sidosainesosa lisätään puhallus­vaiheessa Selluvillaan

Termex Zero – rakenneratkaisu uudisrakennuksiin

Testatusti energiaa säästävä ja turvallinen rakenne

Termex Zero -rakenneperhe on testatusti energiaa säästävä ja turvallinen rakenneratkaisu, jossa puu on pääosassa. Puupohjaisena, hengittävänä materiaalina, Termex-Selluvilla mahdollistaa kosteus- ja lämpöteknisesti toimivat rakenteet. Se tasaa rakenteen kosteus- ja lämpötilavaihteluja ja vähentää runkopuun kosteusrasitusta. Termex Zero -rakenteiden lämmönjohtavuus on erittäin matala, joten rakenteiden energiatehokkuus on erinomainen.

Termex Zero on hyvää rakentamisen laatua

Seinissä ja yläpohjassa käytettävä Termex Zero -rakenne vastaa nollaenergiatalon energiatehokkuusvaatimuksia (energiatehokkuusasetuksen §33:n mukainen U-arvovaatimus on seinissä 0,12, yläpohjissa 0,07). Termex Zero -rakenne perustuu niin I-palkki- kuin ristikkorunkorakenteeseenkin. Seinässä ei ole kylmäsiltoja. Rakenteessa käytettävä Termex-Selluvilla on kosteutta tasaavaa puukuitupohjaista selluvillaa, joka mahdollistaa rakennusfysikaalisesti toimivat rakenteet.

Termex Zero -rakenneratkaisu

 • Ei kosteusriskiä (ilmatiiviit, hengittävät rakenteet)
 • Parempi energiatehokkuus (passiivitalo)
 • Parempi sisäilman laatu (hallittu ilmanvaihto)
 • Parempi asumisviihtyisyys (vedoton, tasalämpöinen, hiljainen)

Siirry tästä Termex Zeron ladattaviin aineistoihin


Termex Zero -passiivitalon seinärakenne on kosteusteknisesti turvallinen.