Termex

Palvelutuote

Palvelutuote

Palvelutuote

Termex-Lisäeristysasiantuntija tarkastaa taloyhtiösi yläpohjan kunnon veloituksetta

Veloituksettomalla energiakuntokartoituksella kartoitetaan mahdollisuudet yläpohjan parempaan energiatehokkuuteen ja siihen liittyviin ennakkovalmisteluihin. Tarkastuksen tuloksena asiantuntijamme laatii havainnoistaan yläpohjan kuntoarvion ja toimenpide-esityksen.

Palvelemme yläpohjan eristämisessä kokonaisvaltaisesti. Kartoituksen ja ehdotuksen hyväksymisen jälkeen teemme yläpohjassa vaaditut esivalmistelut ja asennamme vanhan eristeen päälle painumattoman, hengittävän Termex-peiton.

Yhteistyö kanssamme on helppoa

  • Yksi sopimus
  • Sovittujen tehtävien hoito ja asia on kunnossa
  • Annamme työstämme 10 vuoden takuun, joka käsittää työn lisäksi myös
    eristeen painumattomuuden

Energiakuntokartoituksesta palveluehdotukseen

Yhteistyö alkaa energiakuntokartoituksella, jossa selvitetään eristeiden kunto ja laatu sekä eristeen nykypaksuus ja mitkä työt on tehtävä ennen eristystyötä. Palveluehdotus, joka sisältää raportin kartoituksesta, rakennetaan kartoituksessa tehtyjen havaintojen pohjalle.

Palveluehdotus sisältää eritellyn kustannusarvion lisäeristystyön ja materiaalin osalta sekä säästölaskelman ja kohdekohtaisen arvion lisäeristyksen takaisinmaksuajasta. Eristämisellä saatavat säästöt on esitetty kilowattitunteina sekä hiilidioksidipäästöinä. Palveluehdotuksen perusteella taloyhtiönne voi arvioida toimenpiteen kannattavuuden.

 

Energiakuntokartoituksessa tarkistettavat kohteet:

1. Aluskate

Energiakartoituksessa havaituista aluskatteen rikkoutumisista tai puuttuvan aluskatteen ongelmista kerrotaan ja ehdotetaan, miten aluskate voidaan korjata tai puuttuva aluskate asennetaan ongelmakohtiin.

2. Eristetilan reunat

Ennen 90-lukua rakennetuissa taloissa tuulenohjaus puuttuu kokonaan ja uudemmissakin taloissa tuulenohjaimissa on ongelmia. Tuulenohjaus voidaan toteuttaa Sidox-tekniikalla. Sidox-asennetun eristeen ilmatiiveys on lähes samaa luokkaa kuin tuulenohjaimina käytetyssä pahveissa.

3. IV-kanavien juuret

Puurunkoisissa taloissa tarkastetaan kartoituksen yhteydessä IV-kanavien juurien tiiveys. Jos niissä havaitaan puutteita, siitä kerrotaan taloyhtiölle ja tehdään hinnoiteltu ehdotus juurien tiivistämiseksi.

4. Palohormit

Määräysten mukaisesti palohormit täytyy eristää palamattomilla eristeillä. Teräshormeissa määräysten mukainen maksimi eristepaksuus hormin juuressa saa olla 20 cm (CE). Korkeampi ulkopuolinen eriste saattaa aiheuttaa hormin kuumenemisesta johtuvan palovaaran pakkasilla.
Termex-Eriste Oy ehdottaa kaikkien hormien toteuttamista palokauluksella, joka estää eristeen menemisen hormia vasten ja pitää hormin riittävän viileänä. Hormin lämpö lämmittää yläpohjatilaa ja vähentää kondenssia.

5. Höyryn-/ilmansulku

Höyryn-/ilmansulun tiiveys estää yläpohjan lämpövuodot. Vanhemmissa rakennuksissa höyrynsulun tiiveyteen ei kiinnitetty huomiota. Lisäksi materiaaleissa on ollut havaittavissa vanhentumisen tuomaa haurautta.Kartoituksessa havaituista höyryn- tai ilmansulun puutteita raportoidaan ja palveluehdotuksessa tehdään hinnoiteltu ehdotus asian korjaamiseksi.

6. Homeiset eristeet

Mahdollisista kattovuodoista, kondenssista tai muusta syystä eriste on voinut paikallisesti tai laajemmin kostua, joka on aiheuttanut eristeen homehtumista tai jopa pilaantumista. Ennen eristystyötä nämä eristeet on syytä poistaa.Ilmansulun uusimisen yhteydessä on tehty myös eristeiden osittaista tai jopa koko yläpohjan eristeiden uusimista. Kartoitusraportissa kerrotaan myös eristeiden kunnosta.

Palveluvahvistuksesta palvelun suorittamiseen

Vahvistamme taloyhtiön tilaaman palvelun aina kirjallisesti. Palveluvahvistuksessa vahvistetaan sovitut toimenpiteet ja se sisältää asukastiedotteen, jossa kerrotaan toimenpiteiden aikataulutus ja sen mahdolliset vaatimukset pihan käytölle ym. asumisen haitat.

Henkilökuntamme saapuu kohteeseen sovittuna aikana ja heidät tunnistaa huomiovaatteissa olevasta Termex-logosta. He myös ilmoittautuvat sovitulle tilaajan edustajalle kertoen siitä, minkä työvaiheen he kulloinkin suorittavat. Työn suorittamisen jälkeen asentajat siivoavat talon ympäristöön siistiin kuntoon.

Puhaltamalla suoritettava asennus on helppoa ja nopeaa

Puhallustekniikalla suoritettava asennus on nopea ja helppo tapa lisäeristää talon yläpohja. Ammattitaitoinen asennuspalvelumme hoitaa itse eristystyön täsmällisesti ja tarkasti. ”Avaimet käteen” -periaatteella toimiva Termex-lisäeristyspalvelu on riskitön valinta energiatehokkuuden ja paremman asumisviihtyisyyden puolesta.

10 vuoden takuu

Tekemällemme työlle annamme 10 vuoden takuun. Takuu käsittää työn suorittamista, eristeiden liikkumattomuutta, sovittua eristemäärää sekä eristekerroksen painumattomuutta.