Termex

Miksi selluvilla on niin suosittu puhallusvilla?

Termex

Usein esitettyjä kysymyksiä

Usein esitettyjä kysymyksiä

Käykö selluvilla purun tai mineraalivillan päälle lisäeristeeksi yläpohjaan?

Vastaus: Termex-Selluvilla käy pääsääntöisesti kaikkien lämmöneristeiden päälle lisäeristeeksi, jos yläpohjan tuuletus on riittävä ja rakenteen alapuolinen ilmatiiveys on kunnossa. Toimivuus kannattaa arvioittaa asiantuntijallamme. Arviointi on maksuton. Lisätietoja: www.vintitkuntoon.fi


Käykö selluvilla hirsiseinän lisäeristeeksi?

Vastaus: Ruiskuasennettu Termex-Selluvilla on erinomainen hirsiseinän lisäeriste kahdesta syystä: 1) ruiskuttamalla asennettava kuitu on muotovapaa ja se täyttää eristettävän tilan täydellisesti. Eristepinnasta tulee saumaton, eikä esim. oikaisukoolauksen mittaheitot ole ongelma. 2) Selluvilla on samaa puukuitua kuin hirsi. Rakenteesta tulee yksiaineinen ja hengittävyys eli kyky tasata kosteutta säilyy.


Voiko eristettä laittaa lattiaan, esimerkiksi rossipohjaan?

Vastaus: Termex-Selluvilla käy ala- ja välipohjien lämmöneristeeksi, kunhan huolehditaan riittävästä tiheydestä, ettei tuote ajan saatossa painu. Asennustyö kannattaa jättää ammattilaisen huoleksi.


Kuinka paljon selluvillaa pitää puhaltaa uuden talon yläpohjaan? Entä seinään?

Vastaus: Termex-Selluvilla lämmöneristävyys (0,038 W/mk) ja ilmatiiveys on huippuluokkaa. Nykyvaatimuksiin riittää yleensä 420 mm (U=0,09), mutta suuremmatkaan eristevahvuudet eivät ole ongelma. Termex-Selluvillan ilmavirranvastus on kaikissa olosuhteissa riittävän korkea, ettei haitallista konvektiota normaalissa rakenteessa ilmene. Seinäeristeeksi riittää usein 225 mm (U=0,17).


Tuleeko selluvillarakenteeseen kastepiste, jos ei käytä höyrysulkumuovi?

Vastaus: Selluvilla on valmistettu paperista eli puusta. Puupohjaisena tuotteena se kykenee sitomaan ja luovuttamaan kosteutta, eli se on hygroskooppinen materiaalia, johon vesihöyry ei normaali olosuhteissa tiivisty. Huolehtimalla riittävästä ilmansulusta, joka estää lämpimän, kostaen sisäilman vuotamisen eristetilaan, voidaan rakenne toteuttaa ilman muovia. Ilmansuluksi käy esimerkiksi Termex Kraft tai Termex Retro -ilmansulkupahvi. Tarkemmat ilmansulkupahvien vesihöyryvastukset löydät täältä 


Onko Termex-Selluvilla paloturvallinen?

Vastaus: Termex-Selluvillan paloluokka on orgaanisille puhallusvilloille paras mahdollinen, B-s2,d0. Palaminen tapahtuu hitaasti hiiltymällä 1-2 mm/minuutissa. Termex ei sula, eikä menetä muotoaan korkeissakaan lämpötiloissa. Pieni ilmanläpäisevyys estää palokaasujen leviämistä eristeessä tehokkaasti.