Termex

Miksi selluvilla on niin suosittu puhallusvilla?

Termex

Usein esitettyjä kysymyksiä

Usein esitettyjä kysymyksiä

Millaista hyötyä yläpohjan eristämisestä voi saada?

Yläpohjan lisäeristämisen hyödyt ovat lähinnä energiansäästö ja asumismukavuuden lisääntyminen. Yleisin palautteemme energiansäästön lisäksi on vedon väheneminen ja lattioiden lämpiäminen. Tämä johtuu ilman kerrostumisen pienenemisestä: ylöspäin tapahtuvan lämpöhäviön pienentyessä huonetilojen yläosissa oleva ilman jäähtyminen hidastuu. Tämän ansiosta lämpimin ”ilmapatja” yltää alemmas. Ihminen kokee noin puolentoista metrin korkeudessa olevan lämpötilan hallitsevaksi huonelämpötilaksi. Usein lisäeristyksen jälkeen voidaankin
huonelämpötilaa laskea asteella tai parilla.


Kuinka puhallusvilla eroaa levyeristeestä?

Puhallusselluvillan kiistaton etu on muotovapaus, joten se täyttää eristettävän profiilin saumattomasti – villoitusvirheet jäävät pois. Termex-Selluvillan kuitukoko on 0-4 mm, joten se tunkeutuu puhallettaessa pieniikin rakoihin täyttäen eristettävän tilan kauttaltaan. Erittäin ilmatiiviinä materiaalina se vähentää myös konvektiota eli lämpötilaeroista johtuvaa ilman liikettä eristeessä ja säästää näin kallista lämmitysenergiaa. Lopputulos on mitä parhain.


Ovatko tuuliohjainpahvit välttämättömät irtoeristettä käytettäessä?

Tuuliohjainpahvit ovat suositeltavia, mutta eivät välttämättömiä. Termex-lisäeristykseen on tarjolla tuotteita myös hankaliin kohteisiin, kuten Sidox®, jossa kuidut kiinnitetään toisiinsa sidosaineella. Lisäeristysasiantuntijamme ohjeistavat tapauskohtaisesti asiassa.


Meidän taloomme on tehty kattomuodonmuutos. Voiko meille tehdä lisäeristyksen vanhasta tasakatosta huolimatta?

1970-luvulla on toteutettu runsaasti tasakattoisia pientaloja ja sittemmin suuri osa on muutettu harjakattoisiksi tasakaton tuomien haasteiden takia. Osa näistä haasteista koskee myös lisäeristämistä. Lisäeristysasiantuntijamme ovat koulutettuja henkilöitä, jotka osaavat luotettavasti arvioida yläpohjanne rakenteen vaativat toimenpiteet, jotta lisäeristys olisi mahdollinen. Yleensä nämä muutokset ovat tehtävissä.


Onko lisäeristäminen riskitöntä?

Lisäeristäminen on toimenpide, joka vaatii ammattimaisen ratkaisun ollakseen turvallinen. Lisäeristysasiantuntijamme tehtävänä on suunnitella turvallisia lisäeristyksiä. Yläpohjan kosteus- ja palotekninen toimivuus sekä energiatehokkuuden arviointi kuuluvat asiantuntijuutemme piiriin. Termex-lisäeristys on turvallinen tapa säästää energiaa.


Pitääkö eristyksen alle jäävät kulkusillat poistaa?

Kulkusiltoja ei tarvitse poistaa. Selluvilla on hengittävä, kosteutta tasaava materiaali, joten rakenteen kuivumissuunta pysyy ennallaan. Termex-selluvilla ei jätä mitään alleen lahoamaan. Selluvillan palonestoaineet suojaavat myös eristeeseen kosketuksissa olevia puuosia mikrobivauriolta.